Nieuwe berging voor hertenkamp Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen > Nieuwe berging voor hertenkamp Rokkeveen

Nieuwe berging voor hertenkamp Rokkeveen

RSS

Het hertenkamp aan het Lakpad in de wijk Rokkeveen is een uniek plekje in Zoetermeer en voor jong en oud een leuke plek om te bezoeken. De berging op het kamp was na een storm begin dit jaar toe aan vervanging. Daarom is hij door de wijkaannemer verwijderd en vervangen voor een nieuwe, onderhoudsvriendelijke berging.

Op woensdag 21 december 2022 ontvingen de vrijwilligers Lester van Eijken en Wesley Hermans in het bijzijn van wijkaannemer Robin van Domselaar en medewerker van de Balijhoeve Jacqueline van der Elst de sleutel van de nieuwe berging uit handen van wethouder Marijke van der Meer.

Het kamp heeft een bijzondere oorsprong. "Een deel van de grond waarop de wijk Rokkeveen is gebouwd was oorspronkelijk van de familie Kneppers", vertelt wethouder Van der Meer tijdens haar toespraak. "De grond is aan de gemeente verkocht met als voorwaarde dat de herten die de familie als hobby hielden een plek zouden krijgen in een hertenkamp". En zo geschiedde. Lester is alweer enige tijd beheerder van het hertenkamp en zorgt samen met vrijwilliger Wesley voor de herten en hun onderkomen. Jacqueline houdt de gezondheid van de dieren in de gaten. "Het dak was mede door de storm begin dit jaar aan vervanging toe. Ik ben erg blij dat we nu kunnen beschikken over een nieuwe, onderhoudsvriendelijke berging". Een plek als dit is volgens de wethouder van groot belang voor de wijk. "Hier komen mensen samen en ontmoeten elkaar".
 
Lester en Wesley hebben een groot hart voor dieren. Lange tijd had Lester zelfs een eigen dierenwinkel. Zoals hij het zelf omschrijft: "Onze hart en nieren leggen tussen de dieren". Als hij op het hertenkamp is maakt hij graag een praatje met de bezoekers. De eieren van de kippen geeft hij graag weg aan de bewoners tegenover het kamp. "We hebben momenteel drie herten en één mannetje", vertelt hij. "Vorig jaar is Harry de Bok overleden door verkeerd voedsel wat bezoekers over het hek hadden gegooid. Sinds kort is er een nieuwe bok. Die heet Robin en is vernoemd naar een medewerker van wijkaannemer Van der Spek die ons vaak helpt en de nieuwe bok heeft geregeld". Wethouder Van der Meer vindt dat de overige dieren ook een naam verdienen en doopt ze ter plekke als Michelle, naar onze burgemeester, Jacqueline, naar de medewerker van de Balijhoeve en als laatste Marijke, naar de wijkwethouder.
 
Het hertenkamp is erg populair. Zo vertelt een buurtbewoonster: "Ik ben allergisch en astmatisch, maar ik kan vanuit mijn raam mijn ‘eigen’ huisdieren zien zonder dat ik er last  van heb". Bezoekers willen de dieren soms voeren en gooien de gekste dingen over het hek. "Dat is echt niet nodig en soms zelfs gevaarlijk voor de dieren zelf" vertelt Lester. "Ze komen niets te kort. Een appeltje, een wortel of wat schilletjes kunnen geen kwaad. Als je twijfelt kun je het altijd even aan ons vragen. Zo lopen de dieren geen risico, en kunnen we er nog lang van genieten". 


 

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert