Herdenkingsboom coronaslachtoffers

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen > Herdenkingsboom coronaslachtoffers

Herdenkingsboom coronaslachtoffers

RSS

De gemeente Zoetermeer heeft sinds kort een herdenkingsboom ter nagedachtenis aan Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Bij de boom, in Park Palenstein, staat een bordje met de tekst 'Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd'.

De boom met bordje is op 15 december 2022 onthuld door wethouder Van der Meer samen met PvdA commissielid Yuri Nikerk, CDA raadslid Veronique Frinking en GroenLinks commissielid Pauline Mulholland. Er is gekozen voor Park Palenstein omdat hier veel fietsers en voetgangers komen.

De lange periode waarin het coronavirus ons leven beheerste is voor velen een moeilijke en vaak ook verdrietige periode geweest. Ook in Zoetermeer had het virus op veel inwoners impact, op hun eigen gezondheid of op die van dierbaren. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij dierbaren die verloren zijn in coronatijd.

De Europese Hopbeuk is een uitbundig bloeiende boom. De verwijzing naar hop in de Nederlandse naam komt van het uiterlijk van de bloesem die doet denken aan een hopbel. De boom komt er op initiatief van GroenLinks, CDA en PvdA. Wethouder Van der Meer onthulde de boom daarom samen met vertegenwoordigers van die partijen.

  

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert