Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • Feestelijke afsluiting project Kom naar Buiten

  (02-12-2022)

  Het Kom naar Buiten-project is op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten. Er was een diner voor alle betrokkenen van de ruim 40 activiteiten waar Kom naar Buiten bij aansloot. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers werden bedankt voor hun inzet en zorg in de wijken. Tijdens het diner werd teruggeblikt op alle prachtige evenementen van de afgelopen periode. Ook werden er nieuwe contacten gelegd en werd genoten van een heerlijke maaltijd.

  Lees meer
 • Kerst- en doemarkt bij inZet Rokkeveen

  (29-11-2022)

  Op woensdag 14 december vindt er een kerst- en doemarkt plaats bij inZet Rokkeveen (Nathaliegang 79, naast de bibliotheek). Komt u ook gezellig langs? De markt is van 12.00 tot 16.00 uur. De kerstmarkt is er voor én door wijkbewoners, en wordt georganiseerd in samenwerking met diverse partners uit Zoetermeer.

  Lees meer
 • Kleuters Waterlelie maken appelmoes

  (14-11-2022)

  Als afsluitende herfstactiviteit werd er op basisschool De Waterlelie met de kleuters appelmoes gemaakt. IKC de Waterlelie heeft het certificaat Gezonde School.

  Lees meer
 • Op zoek naar gespreksleiders 'Opvoeden Samen Aanpakken'

  (08-11-2022)

  Voor het project 'Opvoeden Samen Aanpakken' is Piëzo op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gespreksleider willen zijn. De gespreksleider begeleidt groepsgesprekken van ouders en opvoeders over het opvoeden en opgroeien van hun kinderen. Het delen van ervaringen en het beleven van (h)erkenning staan daarbij centraal.

  Lees meer
 • Halloweenfeest in de kleurenbuurt

  (07-11-2022)

  Verslag van het Halloween-buurtfeest, geschreven door bewoners.

  Lees meer
 • Officiële onthulling straatnaambord Henk Oskampad

  (04-11-2022)

  Vandaag is het straatnaambord onthuld van het Henk Oskampad. Henk Oskam zette zich jarenlang in om dit historische pad te herstellen en zo een volledige omloop rond de oude dorpskern aan te kunnen bieden aan Zoetermeerders.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (25-10-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Wilt u mensen helpen met taal? Word taalvrijwilliger!

  (18-10-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen te helpen en te stimuleren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Als vrijwilliger wordt u ingezet voor verschillende activiteiten. Tijden zijn altijd in overleg en u krijgt een training.

  Lees meer
 • Actieve bewoners in het zonnetje gezet

  (12-10-2022)

  Op zaterdag 1 oktober organiseerde de gemeente een speciale bedankochtend. Deze ochtend zijn alle bewoners die zwerfafval opruimen, of die een stukje groen of een afvalbak adopteren in het zonnetje gezet. Een stuk groen of een afvalbak adopteren, betekent dat bewoners zorgen voor een 'geadopteerd' stukje groen of een afvalbak. Zij zorgen dat het groen mooi blijft en de afvalbak netjes geleegd wordt. Maar liefst 250 bewoners kwamen naar het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. En gelukkig kon het dit jaar weer, want de laatste bedankochtend was door de coronamaatregelen al twee jaar geleden.

  Lees meer
 • Sportlessen voor ouder en kind

  (05-10-2022)

  Wilt u samen met uw kind fit worden? Maak dan gratis kennis met de ouder-kind sportlessen. Ga samen de uitdaging aan en verbeter jullie conditie, kracht en uithoudingsvermogen!

  Lees meer
 • Voorlezen bij de VoorleesExpress

  (04-10-2022)

  Bent u ook dol op boeken en op voorlezen? Maak dan van uw hobby uw vrijwilligerswerk! Bij de VoorleesExpress helpt u om taal een plek te geven binnen een gezin met jonge kinderen.

  Lees meer
 • Start mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn bij Piëzo en MboRijnland

  (27-09-2022)

  Onlangs is weer een enthousiaste groep deelnemers gestart met de opleiding mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense deelnemers

  (06-09-2022)

  Mensen helpen met taal kan op verschillende manier en op verschillende momenten en locaties. Op dit moment is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de avond een groep Oekraïense deelnemers les te geven. Werkzaamheden en tijden zijn altijd in overleg en u krijgt vooraf een training.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert