Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • VoorleesExpress zoekt nog enkele voorlezers voor het nieuwe seizoen

  (05-07-2022)

  De zomervakantie staat weer voor de deur; een mooie tijd om ook extra te genieten van boeken. Dankzij de vrijwilligers van de VoorleesExpress is dat voor veel gezinnen nu mogelijk. Zij zijn door de vrijwilligers in aanraking gebracht met boeken, de bibliotheek en taal.

  Lees meer
 • Werken aan de weg Oostweg

  (30-06-2022)

  Van 8 juli 20.00 uur tot en met 25 juli 2022 6.00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan het asfalt, viaducten en verkeerslichten aan de Oostweg. Tijdens de werkzaamheden wordt de Oostweg, gedeelte tussen Máximaplein en Zuidweg, in beide richtingen afgesloten. En zijn de op- en afritten naar de A12 ook afgesloten.

  Lees meer
 • Piëzo verlengd Taal & Toekomst

  (29-06-2022)

  Het project Taal & Toekomst, bedoeld om de taal- en toekomstvaardigheden van migrantenjongeren te verbeteren, blijkt een heel groot succes in Zoetermeer. Stichting Piëzo rolde dit landelijke project een aantal jaar geleden uit in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Wijkfeest De Vlieger in Rokkeveen

  (27-06-2022)

  Kom naar buiten en doe mee! Op zaterdag 27 augustus wordt er een groot wijkfeest georganiseerd bij winkelcentrum De Vlieger aan de Groen-blauwlaan van 11.00–17.00 uur. Dit wijkfeest wordt samen met de winkeliersvereniging, het buurthuis en andere partners georganiseerd.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers

  (21-06-2022)

  In de zomervakantie organiseren wij in Palenstein elke vrijdagmiddag gezellige en creatieve activiteiten voor kinderen uit de wijk. Heeft u deze zomermaanden wat tijd over, bent u creatief en werkt u graag met kinderen? Dan bent u de persoon die we zoeken. Ook na de zomervakantie organiseren wij diverse creatieve activiteiten voor kinderen en blijft u natuurlijk van harte welkom.

  Lees meer
 • Feestelijke heropening De Balijhoeve

  (20-06-2022)

  Het was dinsdag 14 juni feest bij stadsboerderij de Balijhoeve. Reden is dat deze na een verbouwing weer is geopend. De kinderen, opa's en oma's en vaders en moeders zijn daar erg blij mee, want zij komen graag bij de stadsboerderij. Dit hoorden wij door de gesprekken heen in het kader van Kom naar buiten!

  Lees meer
 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  (02-06-2022)

  De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag eenmalig krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

  Lees meer
 • Vanaf 1 juli zijn rookmelders verplicht in uw woning

  (02-06-2022)

  Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om rookmelders in huis te hebben. De rookmelderverplichting geldt voor zowel koop- als huurhuizen. Heeft u nog geen rookmelders, dan is dit het moment om ze aan te schaffen. Op iedere woonverdieping en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt moet een rookmelder hangen.

  Lees meer
 • Heeft u een vraag of wilt u iets melden?

  (24-05-2022)

  Heeft u een vraag of wilt u een melding maken? Maar weet u niet waar u hiervoor terecht kunt? In Zoetermeer zijn er verschillende meldpunten. Wij helpen u graag op weg.

  Lees meer
 • Stichting Piëzo zoekt computervrijwilligers

  (24-05-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste computervrijwilligers. Vindt u het leuk om uw kennis van computers in te zetten in een organisatie waar uw talent centraal staat?

  Lees meer
 • Bespaaractie huurders: Vergeet uw pakket niet!

  (18-05-2022)

  Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een spaarpakket. Was u niet thuis? Dan heeft u een ophaalbriefje gekregen om uw pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen! Ophalen kan tot en met zaterdag 2 juli.

  Lees meer
 • Cursus stoppen met roken in Rokkeveen

  (09-05-2022)

  Wilt u stoppen met roken? Dan is het prettig om te weten dat u er niet alleen voor staat. Meld u daarom aan voor de cursus om te stoppen met roken: ‘Rookvrij! Ook jij?’.  In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur stopt u met roken samen met uw groepsgenoten. Een Stoppen Met Roken coach van Sinefuma begeleidt de bijeenkomsten.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen gezondheidszorg

  (25-04-2022)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de gezondheidszorg.

  Lees meer
 • Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

  (08-04-2022)

  In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert