Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • NLdoet stadsboerderij De Balijhoeve

  (16-03-2023)

  Ondanks het slechte weer kwamen de deelnemers van NL-doet vol enthousiasme aan op de boerderij om de kippenhokken te verven.

  Lees meer
 • Maak uw buurt een beetje veiliger met Burgernet

  (16-03-2023)

  De Burgernetapp maakt het makkelijker om je buurt veilig te houden. Download de app nu! Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, beroving, doorrijden na een aanrijding en bij vermiste personen. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie. Hoe meer mensen deelnemen, des te sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.

  Lees meer
 • Energietoeslag en Noodfonds energie

  (13-03-2023)

  Zoetermeerders die vorig jaar energietoeslag ontvingen, krijgen eind maart nog eens extra geld. Het gaat om een bedrag van 500 euro per huishouden en valt nog onder de energietoeslag 2022. Het geld wordt automatisch op de rekening gestort. Zij hoeven hier niets voor te doen. Als er meerdere huishoudens op één adres wonen krijgen zij een deel van de 500 euro.

  Lees meer
 • IKC Claus heeft nieuwe Bieb op School

  (03-03-2023)

  Op 16 februari 2023 heeft Marijke van der Meer in het IKC Prins Claus aan het Straspad de nieuwe Bieb op School geopend. In het bijzijn van de leerlingenraad heeft Marijke officieel het lint doorgeknipt. Daarna werd er nog uitgebreid gesproken met leerlingen van groep 7/8 over hoe belangrijk het lezen is.

  Lees meer
 • Een warm huis voor uzelf en voor de vleermuis

  (27-02-2023)

  Vrijdag 24 februari werden bij stadsboerderij De Balijhoeve de laatste vleermuiskasten uitgereikt aan inwoners die hun woning isoleren via een gezamenlijke inkoopactie van het energieloket. In samenwerking met Vleermuisplatform Zoetermeer zijn er in totaal 66 vleermuiskasten uitgedeeld.

  Lees meer
 • Inloop mantelzorgers

  (15-02-2023)

  Bent u mantelzorger voor iemand met dementie? Heeft u behoefte aan lotgenotencontact, een antwoord op uw vragen, een kopje koffie of een moment voor uzelf? Dan bent u van harte welkom bij de inloop voor mantelzorgers van iemand met dementie in het ontmoetingscentrum Carpe Diem.

  Lees meer
 • Gevelsteen Lactohoeve

  (13-02-2023)

  De oude gevelsteen van de Lactohoeve is gerenoveerd en heeft een prachtige nieuwe plek gekregen op De Balijhoeve. De gevelsteen is afkomstig van de boerderij 'Lactohoeve' aan de Rokkeveenseweg. Lactohoeve was een van de 4 boerderijen van het babyvoedingconcern Nutricia. De Lactohoeve is gesloopt en de steen is het nog het enige overblijfsel.

  Lees meer
 • Geldpunt opent tweede vestiging

  (02-02-2023)

  Het Geldpunt opent op 9 februari een tweede vestiging. Tot nu toe konden Zoetermeerders met vragen en zorgen over geld terecht bij het Geldpunt in Seghwaert. Vanaf volgende week kan dit ook in Buytenwegh. De tweede vestiging komt aan de Teldersrode 25. Iedere donderdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur kunnen inwoners hier zonder afspraak terecht.

  Lees meer
 • Project 'Waste Warriors'

  (31-01-2023)

  Wethouder Blansjaar was vrijdag 27 januari aanwezig bij een presentatie van studenten van de Haagse Hogeschool over het project 'Waste Warriors'. Een interessant project waar studenten een innovatieve oplossing hebben bedacht om middelbare scholieren te motiveren om afval weg te gooien.

  Lees meer
 • Nieuwe berging voor hertenkamp Rokkeveen

  (09-01-2023)

  Het hertenkamp aan het Lakpad in de wijk Rokkeveen is een uniek plekje in Zoetermeer en voor jong en oud een leuke plek om te bezoeken. De berging op het kamp was na een storm begin dit jaar toe aan vervanging. Daarom is hij door de wijkaannemer verwijderd en vervangen voor een nieuwe, onderhoudsvriendelijke berging.

  Lees meer
 • Herdenkingsboom coronaslachtoffers

  (21-12-2022)

  De gemeente Zoetermeer heeft sinds kort een herdenkingsboom ter nagedachtenis aan Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Bij de boom, in Park Palenstein, staat een bordje met de tekst 'Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd'.

  Lees meer
 • InZet opent GeldPunt voor vragen over geldzaken

  (12-12-2022)

  Door de energiecrisis en inflatie, stijgt het aantal Zoetermeerders met geldzorgen. De gemeente wil deze mensen graag helpen. Daarom opent Zoetermeer samen met zorg- en welzijnsorganisatie inZet het Geldpunt.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert